SAT

SATSAT综合备考技巧文章

阅读篇:SAT考试每日一题 15

2017年10月30日 17:26:26来源:SAT考试网
导读:坦途网SAT考试频道为帮助各位考生提升答题正确率,总结答题经验,在此推出SAT考试每日一题练习系列。如果你正在努力的备考,那就赶快加入我们吧。下面,让我们开始今天的习题练习!

>>SAT考试:阅读篇:SAT考试每日一题 15

>>SAT考试辅导:精品课程高端指导

Four billion years ago, Earth's continents began taking shape. Scientists long held that this process unfolded gradually. It would have taken millions of years for granite, the primary component of the continental crust, to form in the mantle and migrate to the upper crust, they reasoned. But new research suggests that these events may have proceeded at rather a different pace. According to a report published in the journal Nature, the emergence of granite occurred by way of swift, dynamic and possibly catastrophic events lasting from 1,000 to 100,000 years.

Geologist Alexander Cruden of the University of Toronto and his colleagues turned to experimental studies—melting rock samples, for example—to explore how granite magma forms and how fast it can move. Their results proved surprising. "In the past we thought that granite magma, which cools and crystallizes to form very large granite intrusions, moved up through kilometers of crust as large, solid blobs at rates of about a meter per year," Cruden says. "But we've found that magma actually has quite low viscosity and is relatively runny. Because it is runny, it is able to channel its way from the mantle and lower crust through fractures and cracks that are as small as one meter thick."

According to this model, granite intrusions in Greenland or the Canadian Shield, depending on their size, would have taken only thousands of years to form, which is extraordinarily fast from a geological point of view, Cruden notes.

The underlined word "unfolded" most nearly means ________

A.revealed.

B.spread.

C.developed.

D.expanded.

答案:C

解析:

Choice C is the best answer. The author states that scientists have long believed that the formation of Earth's continents was a process that "unfolded gradually" over "millions of years." In this context, "unfolded" most nearly means" developed," or grew or advanced. The author means that the process advanced slowly over time.

坦途网SAT考试频道将会为大家每天带来练习题,帮助考生做好备考!

温馨提示:因考试政策、内容不断变化与调整,坦途网提供的以上信息仅供参考,如有异议,请考生以权威部门公布的内容为准!

SAT培训课程免费试听

预约免费体验课

教育顾问会第一时间安排您的体验课!

课程预约立即提交
最新文章
电话咨询在线咨询资料领取